Finncon-ohjelmaa

Ai että, ihanaa kun on kesä, aurinko, lämpö, ihan just heinäkuu ja sen myötä vielä Finncon! Ensi viikonloppuna Finncon rantautuu ihan kotikulmilleni Jyväskylään, ja aion toki ottaa tapauksesta kaiken ilon irti. Olen mukana conin ohjelmassa seuraavasti:

La klo 10-11 ”Fantastiset sisaret”

Katri Alatalo, Magdalena Hai, J.S. Meresmaa (pj), Shimo Suntila

Kaikki spefin sankarit eivät suinkaan ole yksinäisiä orpopoikia. Kuinka suomalaiset fantasiakirjailijat kirjoittavat perheitä ja erityisesti sisaria? Mitä perheyhteys merkitsee sankareille ja tarinoille?

 

Su klo 15-16 ”Fantasiamaailman yhteiskunnan rakentaminen”

Katri Alatalo (pj), Sara Norja, Elina Rouhiainen, Katinka Sarjanoja

Miten fantasiamaailmaan luodaan uskottava yhteiskunta? Mitä elementtejä maailma tarvitsee, mistä ideat niihin ammennetaan? Onko maailma aina kuvattava tarkkaan vai voiko sen jättää tarkoituksella luonnosmaiseksi?

Lisäksi minut voi hyvin suurella todennäköisyydellä löytää kirjoittajaperjantaina Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien miitistä (klo 16-18) sekä sunnuntaina ”Kirjoittajayhteisöt esittäytyvät”-miitistä (klo 13-14), sekä satunnaisina aikoina Stk:n myyntipöydän takaa.

Toivottavasti törmäillään Conissa, ja mahtavaa heinäkuuta kaikille!

Kuva on Örön saarelta, jonka aivan upeiden maisemien rauhasta ja luontopoluista pääsin nauttimaan kuluneella viikolla. Tuntui kuin olisin ollut maailman laidalla, kun matkusti niin kauas Suomen saaristoon, minulle ihan uudenlaiseen ympäristöön. Saaressa oli yhtä aikaa sellaista ihanaa autiuden ja ”koskemattomuuden” tunnetta (vaikka ei toki oikeasti ole…) sekä pitkää vaiherikasta historiaa. Ehkä jonain päivänä jotain saaristoreissun fiiliksistä voin tallentaa johonkin tarinaan, joka ei vielä ole syntymässä eikä edes suunnitteilla… Saa nähdä, mitä uusista kokemuksista jälleen muhiutuu.