Valitut-antologia ilmestyi Finnconissa

Helteinen Turun Finncon on onnellisesti takanapäin. Conissa juhlittiin erään pitkän, monivaiheisen ja äärimmäisen kiinnostavan projektin valmistumista: sain käsiini valmiin antologian nimeltä Valitut – Suomen presidenttien salainen historia. Julkaisijana on Tutka (Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti), ja mukana on luonnollisesti 12 kirjoittajaa paljastamassa 12 presidentin spekulatiivista menneisyyttä.

Mitä kätkeytyy Suomen presidenttien salaisiin arkistoihin? Millaisten outojen näytelmien todistajina Presidentinlinna, Tamminiemi ja Mäntyniemi ovat vuosien saatossa toimineet?

Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin kokoamassa antologiassa luodaan spekulatiivisen fiktion vapaudella katsaus presidenttiemme kohtaamisiin meitä suurempien voimien kanssa.

Paitsi kaksitoista tarinaa presidenttien seikkailuista tuntemattoman parissa, on antologia myös läpileikkaus itsenäisen Suomen historiasta ja liki satavuotiaasta presidentti-instituutiosta osana sitä.

Kenestä presidentistä sitten itse kirjoitin? Tattadadaa… En enempää enkä vähempää kuin itse Sauli Niinistöstä.

Yksi jännittävimmistä ja oudoimmista kirjoitusprosesseista ikinä. No okei. Oudoin.

Tähän antologiaan kannattaa ehdottomasti tutustua, jos haluaa lukea tavanomaisista genreantologioista tms. poikkeavan teoksen!