Kirjoitan spekulatiivista fiktiota, koska sen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Luen melko kaikkiruokaisesti sekä realismia että fantasiaa. Jostain syystä realismin kirjoittaminen ei minulta kuitenkaan ole luonnistunut — vaikka mitä teen, ideoissani tuntuu aina tulevan mukana jokin spekulatiivinen elementti. Se ei minua häiritse. Joku viisas ajattelija on joskus sanonut, että spekulatiivisessa fiktiossa on kaikki realistisen kirjallisuuden mahdollisuudet, ja lisäksi vielä jotakin enemmän.

Spekulatiivinen fiktio on kattokäsite, jonka alle mahtuu paljon. Fantasiaa, scifiä, yliluonnollista kauhua. Maagista realismia, uuskummaa, Finnish Weirdiä, reaalifantasiaa. Genrenimityksiä on paljon, osittain ne ovat päällekkäisiäkin. Yhteistä kaikille on se, että todellisuuden rajoja venytetään jollain tavalla, ja jostain syystä juuri se vetää minua puoleensa.

viivalyhyt