Minä

IMG_7992
Kuva: Merja Mäki

Olen Katri Alatalo, Jyväskylän Korpilahden Saakoskella asuva kirjailija.

Kirjoitan spekulatiivista fiktiota ja erityisesti eeppistä fantasiaa ja korkeafantasiaa, siis omaan kuvitteelliseen maailmaansa sijoittuvia tarinoita. Minulta on julkaistu nuortenfantasiatrilogia, novellikokoelma sekä uusimpana fantasiaromaani Käärmeiden kaupunki, jonka on julkaissut Gummerus.

Kirjoittamisen ohessa opetan sivutoimisesti kirjoittamista. Aina kun aikaa ja energiaa riittää, touhuan mielelläni myös yhdistys- ja osuuskuntatoiminnassa. Olen saanut omaan kirjoitustyöhöni valtavasti apua erilaisista kirjoittajayhteisöistä. Toimitustyökin kiinnostaa minua, ja sisältäni löytyy myös pieni mutta pilkunhimoinen oikolukijapersoona.

Pidän isoista teekupeista, koirastani (ihan hieman myös muiden koirista), kesästä ja hiekkarannoista, Nightwishin musiikista, hotelliaamiaisista joilla saa papuja ja croissantteja, hevosen tuoksusta kesäisin (vaikkei minulla enää olekaan hevosta), Robin Hobbin kirjoista, kahvista kaikissa muodoissa sekä siitä, miten juonen palaset joskus vain loksahtavat paikoilleen yllättäen.

En ole koskaan koskettanut elävää käärmettä.

viivalyhyt